м.Рiвне,
вул. 16 Липня, 32, оф. 8
(0362) 400–221,
(050) 857–88–22,
(067) 923–91–21

Бажаєте відпочити? Залиште свої контакти:

усi поля обов'язковi для заповення

Дякуємо! Наш менеджер обробить заявку і зв'яжеться з Вами.

Трапилася невiдома помилка. Спробуйте будь-ласка пізніше.

Королівство Таїланд

Географічне положення: країна розташована в Південно-Східній Азії, в центральній частині Індокитайського півострова і північній частині півострова Малакка. Межує з М`янмою — на заході, з Лаосом — на півночі, з Камбоджею — на сході, з Малайзією — на півдні. Омивається водами Андаманського моря — на заході, Сіамської затоки Південно-Китайського моря — на сході та півдні. Загальна довжина берегової лінії близько 2400 км.

Столиця: Бангкок (Bangkok) — бл. 10 млн осіб.

Офіційна мова: тайська.

Релігія: державна релігія — буддизм (89% населення) , з інших конфесій найбільша — ісламська (біля 4%).

Грошова одиниця: бат = 100 сатангів.

Часовий пояс: випереджає київський час на 5 годин взимку, та на 4 години влітку. Переходу на літній час у Тайланді немає.

Клімат: тропічний, мусонний, з високою відносною вологістю.
У північній частині країни чітко виділяються три основні сезони: спекотний триває з березня до травня, температура повітря від 30 до 35 °С і вище; мусонних дощів (з великою кількістю сонячних днів і високою вологістю) з червня до жовтня, дощі йдуть зазвичай вечорами і іноді приносять прохолоду. Їх тривалість може досягати п’яти годин. Температура повітря від 26 до 32 °С; прохолодний — з листопада до початку березня. Температура повітря від 25 до 27 °С. В цей час в Таїланді сухо і відносно прохолодно вночі і рано вранці. На півдні Таїланду виділяють два сезони: спекотний — з лютого до вересня і дощовий — з жовтня до січня. Активний туристський сезон — з жовтня до квітня.

Кухня: тайська кухня достатньо гостра, в ній багато соусів і прянощі. У всіх тайських будинках обов’язково є кокос, часник, лимонне сорго, корінь імбиру і коріандр.Делікатес тайської кухні – морепродукти, але є страви і з прісноводої риби. Риба, краби, величезні лобстери і тигрові креветки можуть бути приготовані як в гострому (тайському) варіанті, так і відповідно до рецептів європейської кухні.Ще століття назад тайці їли руками, наприклад, рис скачувався в невеликі кульки і в такому вигляді додавався до інших страв; зараз же використовуються ложки і вилки, поряд з китайськими палички. Вулиці тайських міст заповнені лотками, візками і велосипедами з різноманітними закусками, тому поїсти в Таїланді не проблема. Замовлення в ресторані виконується протягом 15 хвилин. Розвинена мережа швидких закусочних американського швидкого харчування.

Віза: якщо термін перебування у Тайланді менше 15 днів, віза відкривається по прильоту в аеропорті Тайланду. Вартість візи 1000 бат (близько 30 дол. США).

Кращі курорти Таїланду: Бангкок, Патайя, острів Чанг або Ко-Чанг, Пхукет, Самуї, Крабі, Пхі-пхі.